Counting days

Daisypath Vacation tickers

Saturday, March 7, 2009

stress atau cool?


Xana(tukang kayuh)-tasha(pembonceng)-MJ (yang mengejar)

alhamdulillah...exam theory paper for 1st IA dah pun hbs....but still! its not the end!! sungguh...xtipu...kali ni aku lebih tenang...masih ade rase takut...tp xsehebat dulu...

petanda baik atau buruk bile kite kurg rase takut??
same ade xpeduli...atau mmg ketenangan tu hadir dari Allah?

percaye lah...'kekuatan hati itu letaknye pada sejadah dan Al-quran...'
bkn music,bkn movie...

of all the papers...biochem nearly killed me da most...fewhh....may be tu dugaan dr Nya...mungkin ade hikmah...x semua yg kita usahakn membuahkan hasil...sbb Allah pasti ade hadiah yg lebih manis...

pape pon...usaha dulu....br tawakal...kalau mls usaha, tp bile nak exam, doa lebat bkn main....result tentu xselebat usaha...haha...btul kan kan kan?

neways, exam mmg stressful...sape yg tak tuh mmg gempak lah...cume yg membezakan kite, how we manage our stress..up n down emotions...wahh....medic is not easy...but we people take it easy....natijahnye...haa...phm2 lah kan...

surah an-najm;39

"dan sesungguhnya, manusia hanya akan memperoleh ape yg diusahakannya"

renung2kan...=)

4 comments:

EcHiMarO said...

ptt la nmpk tggi je PENGAYUH 2..
huhu..GURAU je..tke it easy meyn!!

..:: eT ^ zaTieY ::.. said...

ahaha

mmg medic ni stressful pun
tp insyaAllah ganjarannya nnti besar sgt2, kalau buat n niat betul fisabilillah..

=]

gdluck eh Tasha!
cuti2 nnti merancanglah dtg ke US
kte n Una ada je kat sini nk jalan2
=D

alsyaz said...

nak gak promote datang France.
hehe.
Nanti Dilla pun dtg sini,insya-Allah.

*LAdy.taShA* said...

ahaa...elok sgt la tuh...korg duduk kat tmpt2 jauh sebegitu....aku yg jiran malaysia nih nak kene ke sane...korg r dtg cni...murahhh ooooo~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...